Du är mer än vad du har blivit!

För ett par veckor sedan lyssnade jag till inspirerande Christina Hellström, författare och föreläsare. Hon berättade bl. a. om Simba i filmen Lejonkungen. Minns ni honom?

Glöm inte vem du är.

Simba är den lilla lejonungen som efter sin fars, Lejonkungens död, rymmer rädd och skuldmedveten från Lejonriket, eftersom han blivit lurad att tro att det var han som dödade sin pappa. Under farbror Scars herravälde förvandlas lejonriket till en ödslig och förtorkad plats, i avsaknad av dess rätta kung.

En natt visar sig dock pappa Lejonkungens ande för Simba och säger ”Du har glömt mig. Och du har glömt vem du är. Du är mer än vad du har blivit! Du måste ta din plats i livets cirkel. Glöm inte vem du är!”

”Du är mer än vad du har blivit” De orden tog tag i mig under föreläsningen. Och påminde mig om när jag för ett tag sedan blev jätteirriterad på ett par vänner och uttryckte mig rätt arrogant. Jag reagerade, i min ilska, mot dem på ett sätt som jag alls inte ville och var både besviken o frustrerad på mig själv; så här ville jag ju inte vara!!! När jag beklagade mig för min man på kvällen svarade han: ”Men det där är ju inte som du är. Det är bara som du har blivit.”

Och just det där, skillnaden mellan det vi ser av oss själva just nu – hur vi agerar, tänker eller känner – och vilka vi egentligen är, är så viktigt.
För vi har alla en inre kärna, de som vi innerst inne är. Unika, viktiga och betydelsefulla! Ibland tappar vi bort oss i någon slags orkan som virvlar genom våra liv. Ibland förändras vi pga av en destruktiv miljö som vi befinner oss i. Och ibland kanske vi t o m av olika anledningar ”rymmer” från oss själva. Men den där unika kärnan finns alltid där. Kanske något demolerad. Kanske gömd under bråte. Men alltid med möjlighet att återfinnas, vända tillbaka till och väcka till liv.

Har du intagit ”din plats i livets cirkel”? Eller ligger den där o väntar på dig? Det du ser just nu är kanske inte ”ditt sanna jag”?

Glöm inte vem du är! Du är med än mer än vad du har blivit!
Det är aldrig för sent.

Tack Christina för påminnelsen 🙂
https://www.linkedin.com/in/christina-hellström-92736460/


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar